ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ

Μαθήματα Φωτογραφίας για αρχάριους

Το πρώτο πράγμα που οργανώσαμε στο fotoart ήταν μαθήματα φωτογραφίας για αρχάριους. Τα μαθήματα είναι δομημένα στις σύγχρονες ανάγκες του φωτογράφου της ψηφιακής εποχής.  Δύο είναι τα πιο δημοφιλή προγράμματα μαθημάτων φωτογραφίας του fotoart.

Μαθήματα Φωτογραφίας για αρχάριους “Εισαγωγή στην Ψηφιακή Φωτογραφία”

Το πρώτο είναι  ο  κύκλος οκτώ  (8) δίωρων μαθημάτων που ονομάζονται “Εισαγωγή στην Ψηφιακή Φωτογραφία” που γίνετε κάθε Ιούνιο και Ιούλιο. Αυτά τα μαθήματα απευθύνονται σε ανθρώπους που θέλουν να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με το αντικείμενο της ψηφιακής φωτογραφίας και δεν χρειάζεται να έχουν ούτε κάποια πρότερη γνώση, ούτε καν φωτογραφική μηχανή. Απλά πρέπει να έχουν ένα ενδιαφέρον για την φωτογραφία που σίγουρα θα τους ενισχυθεί με αυτά τα μαθήματα. Αυτά τα μαθήματα είναι η  ιδανική εισαγωγή για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν τον εξάμηνο κύκλο μαθημάτων του fotoart για  αρχάριους

Μαθήματα Φωτογραφίας για αρχάριους, εξάμηνος κύκλος μαθημάτων

Μετά την εισαγωγή στην ψηφιακή φωτογραφία,  υπάρχουν οι  εξάμηνοι κύκλοι μαθημάτων φωτογραφίας του fotoart για αρχάριους που αφορούν την φωτογραφική λήψη και γενικά την τεχνική της ψηφιακής φωτογραφίας. Το πρόγραμμα είναι ακριβώς το ίδιο και για τους 2 εξάμηνους κύκλους. Τετράωρα εβδομαδιαία μαθήματα που περιλαμβάνουν και φωτογραφικές ασκήσεις. Η μόνη τους διαφοροποίηση είναι ότι ο ένας κύκλος ξεκινάει τον Οκτώβριο και διαρκεί μέχρι τον Απρίλιο και ο άλλος ξεκινάει τον Ιανουάριο και διαρκεί μέχρι τον Ιούνιο. Απευθύνεται σε αρχάριους χωρίς πρότερη φωτογραφική εμπειρία και γνώση και σκοπό έχει να τους λύσει όλες τις απορίες με τα θέματα της τεχνικής της ψηφιακής φωτογραφίας, αλλά να τους προσφέρει και την μίνιμουμ  απαραίτητη φωτογραφική παιδεία μέσα από την μελέτη του έργου σπουδαίων φωτογράφων, την ιστορία και την εξέλιξη της αισθητικής της φωτογραφίας και την σχέση της φωτογραφίας με την ζωγραφική και τις υπόλοιπες τέχνες.