ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Μαθήματα Αναλογικής Φωτογραφίας από το Fotoart

 

Μαθήματα αναλογικής φωτογραφίας ονομάζονται τα μαθήματα που ασχολούνται με την φωτογραφία στην μορφή που είχε την περίοδο του φιλμ. Αντικείμενο δηλαδή των μαθημάτων αναλογικής φωτογραφίας είναι η χημική φωτογραφία. Την ονομάζω έτσι χημική φωτογραφία ή φωτογραφία του φιλμ γιατί “αναλογική φωτογραφία” στην ουσία δεν υπήρξε ποτέ είναι ένας όρος δανεισμένος από την ορολογία του βίντεο. Αναλογικό-ψηφιακό σήμα, αναλογική – ψηφιακή βιντεοκάμερες.

Τι μπορείτε να μάθετε με τα μαθήματα αναλογικής φωτογραφίας;

  • Βασικές αρχές Φωτογραφίας : Γνωριμία με την αναλογική μηχανή, λειτουργίες, ρυθμίσεις, διαφράγματα, ταχύτητες κλείστρου, ISO. Αρκετά από αυτά είναι ίδια με την ψηφιακή φωτογραφία.
  • Τεχνικές λήψης: Φωτομέτρηση,  κάδρο, βάθος πεδίου, κίνηση, φωτισμός, όλα όμοια με την ψηφιακή φωτογραφία
  • Φιλμ και εμφάνιση: Επιλογή κατάλληλου φιλμ, τύποι φιλμ, εμφάνιση σε σκοτεινό θάλαμο, χημική επεξεργασία.
  • Ειδικά θέματα: Μαυρόασπρη φωτογραφία, πορτρέτα, τοπίο, street photography, νυχτερινή λήψη. Αρκετά από αυτά κοινά με την ψηφιακή φωτογραφία.
  • Ιστορία: Εξέλιξη της αναλογικής φωτογραφίας, σημαντικοί φωτογράφοι, καλλιτεχνικές τάσεις. Θέματα που αφορούν και την ψηφιακή και την αναλογική φωτογραφία

Πρακτικά τα ξεχωριστά μαθήματα αναλογικής φωτογραφίας είναι τα:

  • Μαθήματα Ασπρόμαυρης Φωτογραφίας και τα μαθήματα σκοτεινού θαλάμου δηλαδή
  • Μαθήματα Εμφάνισης Ασπρόμαυρου Φιλμ
  • Μαθήματα Εκτύπωσης  Ασπρόμαυρων Φωτογραφιών

Έχει πλεονεκτήματα η αναλογική φωτογραφία σε σχέση με την ψηφιακή; Σύμφωνα με όσους αγαπούν την αναλογική φωτογραφία έχει τα παρακάτω πλεονεκτήματα:

  • Προσφέρει βαθύτερη κατανόηση του μέσου: Η ενασχόληση με την αναλογική φωτογραφία οδηγεί σε σφαιρική κατανόηση της φωτογραφικής τέχνης.
  • Εντείνει την δημιουργικότητα: Η απουσία άμεσης ψηφιακής προβολής αφήνει χώρο για πειραματισμό και καλλιτεχνική έκφραση.
  • Προσφέρει υπομονή και επιμονή: Η αναλογική φωτογραφία καλλιεργεί την υπομονή, την επιμονή και την προσοχή στη λεπτομέρεια. Ειδικά η ενασχόληση με τον σκοτεινό θάλαμο.

Τo fotoart διοργανώνει μαθήματα αναλογικής φωτογραφίας στην οποία έχει εμπειρία πάνω από 40 χρόνια. Εκτός από τα δικά του μαθήματα το fotoart έχει διοργανώσει μαθήματα αναλογικής φωτογραφίας,  εμφάνισης ασπρόμαυρου φιλμ, όπως και εκτύπωσης ασπρόμαυρης φωτογραφίας καθώς και διάφορων ειδικών φωτογραφικών τεχνικών του 19ου και του 20ου αιώνα για διάφορους φορείς συλλόγους λέσχες και σχολές φωτογραφίας σε όλη την Ελλάδα.

Για όλες τις πληροφορίες για τα μαθήματα Φωτογραφίας του Fotoart μπορείτε να ρωτήσετε και στα τηλέφωνα 6944303397 ή στο 2105745625. Μπορείτε να μου στείλετε email στο info@fotoart. ή μπορείτε να μου κάνετε αίτημα φιλίας στο Facebook https://www.facebook.com/dimitrios.asithianakis