Εξάμηνος Κύκλος Μαθημάτων Φωτογραφίας για αρχάριους Online

Εξάμηνος Κύκλος Μαθημάτων Φωτογραφίας του Fotoart για αρχάριους μέσω ίντερνετ

Φεβρουάριος 2024 – Ιούλιος 2024

 

Ελάτε να μάθετε φωτογραφία στα μαθήματα φωτογραφίας του Fotoart!

 

Μαθήματα φωτογραφίας με τον Δημήτρη Ασιθιανάκη

Ο Δημήτρης Ασιθιανάκης έχει σπουδάσει φωτογραφία στην σχολή φωτογραφίας βίντεο και νέων τεχνολογιών Focus και έχει μεταπτυχιακό στην φωτογραφία ως οπτική γλώσσα από το πανεπιστήμιο  Middlesex του Λονδίνου. Διδάσκει φωτογραφία με φυσική παρουσία εδώ και 30 χρόνια και από απόσταση μέσω ίντερνετ εδώ και 19 χρόνια.

 

Επικοινωνήστε μαζί μου  (Δημήτρης Ασιθιανάκης ο δάσκαλος των μαθημάτων του fotoart) στα τηλέφωνα 6944303397  και στο 2105745625  ή με μήνυμα στο προφίλ μου στο  facebook )

Αν δεν διαθέτετε facebook μπορείτε να στείλετε email στο info@fotoart.gr

 

Στα μαθήματα του fotoart θα μάθετε την λειτουργία και τις ρυθμίσεις της φωτογραφικής σας μηχανής
Θα διευρύνετε την φωτογραφική σας παιδεία αλλά και τις γνώσεις σας για την τέχνη
Θα μάθατε να κάνετε  φωτογραφικές ασκήσεις και να ανταποκρίνεστε σε ανάθεση συγκεκριμένων φωτογραφικών θεμάτων
Θα γνωρίσετε ανθρώπους με τα ίδια ενδιαφέροντα με εσάς και με αγάπη για την Φωτογραφία
Όλα αυτά σε ένα ευχάριστο δίωρο κάθε Δευτέρα απόγευμα 6-8 από την άνεση του σπιτιού  ή τους γραφείου σας

 

Και για το διάστημα 2024-2025 όλα τα μαθήματα του fotoart θα γίνουν εξ αποστάσεως μέσω Google Meet

O εξάμηνος κύκλος μαθημάτων φωτογραφίας για αρχάριους είναι το πιο δημοφιλές σεμινάριο του fotoart με δάσκαλο τον Δημήτρη Ασιθιανάκη (Βρείτε με στο facebook Dimitrios Asithianakis). Απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους που τους ενδιαφέρει η φωτογραφία. Σε αυτά τα μαθήματα ξεκινάμε από το -0- δεν χρειάζεται καμία πρότερη γνώση για την φωτογραφία. Σε αυτή την εξάμηνη μελέτη που αφορά την ιστορία και την αισθητική της φωτογραφίας, αλλά κυρίως την φωτογραφική λήψη και όσα αφορούν την σύγχρονη ψηφιακή φωτογραφία. Μέσα από τις ρυθμίσεις της φωτογραφικής μηχανής, την μελέτη γενικά του φωτογραφικού εξοπλισμού και τις εβδομαδιαίες ασκήσεις οι συμμετέχοντες αποκτούν τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να ασχοληθούν με οποιοδήποτε είδος φωτογραφίας θέλουν. Ο σκοπός των μαθημάτων είναι να προσφέρουν στους συμμετέχοντες εκτός από τις τεχνικές γνώσεις και μια ευρύτερη φωτογραφική παιδεία

Μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει τα μαθήματα χρησιμοποιώντας την οποιαδήποτε φωτογραφική μηχανή, ακόμη και μια φωτογραφική μηχανή κινητού τηλεφώνου. Όμως για να μπορεί να εκμεταλλευτεί πλήρως τα μαθήματα καλύτερα είναι να διαθέτει μια μηχανή με χειροκίνητες ρυθμίσεις, δηλαδή μια DSLR, μια Mirrorless, μια Compact ή μια Super Zoom.

Για τα τμήματα Φεβρουαρίου 2024 – Ιουλίου 2024 οι  εγγραφές ξεκίνησαν  στις 8 Ιανουαρίου 2024 και θα συνεχίζονται όσο υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις στο τμήμα  και μετά την έναρξη των μαθημάτων στις 12 Φεβρουαρίου

 

Έχει ήδη σχηματιστεί τμήμα που το μάθημα θα γίνεται κάθε Δευτέρα απόγευμα 6-8

 

Υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις ώστε να προχωρήσετε στην Εγγραφή σας

 

Έναρξη Μαθημάτων Δευτέρα  12  Φεβρουαρίου 2024

Λήξη Μαθημάτων τέλος Ιουλίου 2024

 

Kόστος μαθημάτων 350 ευρώ σε 7 μηνιαίες δόσεις των 50 ευρώ

Πληρωμή  : 7 μηνιαίες δόσεις των 50 ευρώ ξεκινώντας  από τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Αύγουστο

Οι εγγραφές γίνονται όλη την διάρκεια του σεμιναρίου αρκεί να υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις. Τα μαθήματα που έχουν χαθεί συμπληρώνονται σε κοινό διαθέσιμο χρόνο ως ιδιαίτερα μαθήματα, χωρίς επιπλέον κόστος.

 

Το κόστος των μαθημάτων περιλαμβάνει το 2ωρο εβδομαδιαίο μάθημα, τα 9 βιβλία του Δημήτρη Ασιθιανάκη σε ηλεκτρονική μορφή .pdf. Βιβλία, λευκώματα, σημειώσεις, άρθρα, βίντεο και links,  βοηθήματα που ανεβαίνουν στην κλειστή ομάδα του εξάμηνου κύκλου στο Facebook  ή στο Viber μετά το εβδομαδιαίο μάθημα. Επίσης περιλαμβάνουν και τις φωτογραφικές βόλτες-Workshops  για όσους μπορούν να βρεθούν στην Αθήνα όταν προγραμματιστούν (γίνονται Κυριακές πρωί).

Βιογραφικό του Δημήτρη Ασιθιανάκη μπορείτε να βρείτε στην σελίδα Δημήτρης Ασιθιανάκης CV

Το δίωρο μάθημα είναι δομημένο σε 3 άξονες. Την πρώτη ώρα ασχολούμαστε με το έργο των σπουδαίων φωτογράφων και την ιστορία και την αισθητική της φωτογραφίας, την δεύτερη ώρα με την τεχνική της φωτογραφικής λήψης ενώ αγγίζουμε και θέματα ψηφιακής επεξεργασίας, ενώ κάθε 2 ή 3 μαθήματα βλέπουμε τα αποτελέσματα των φωτογραφικών ασκήσεων. Σε όλα τα μαθήματα φωτογραφίας του Fotoart δίνεται έμφαση στο γεγονός ότι η Φωτογραφία είναι μια υψηλή τέχνη και η προσπάθεια μας  και με τα μαθήματα μας είναι να πάρει την θέση της ισότιμα ανάμεσα στις υπόλοιπες τέχνες.

Είπαν για τα μαθήματα του fotoart και τον Δημήτρη Ασιθιανάκη

 

Θυμάμαι σαν χθες την πρώτη μας “fotoart” γνωριμία… -“Για πείτε μου ένας-ένας… Ποιος είναι ο στόχος σας…. Ακούστηκαν πολλές απαντήσεις και θέλω απ’ όλους… Όταν ήρθε η σειρά μου είπα..: “Αγαπώ την φωτογραφία από μικρή και θα ήθελα να μάθω…Όπως και να έχει όμως θέλω να χαρώ αυτό το φωτογραφικό ταξίδι…” Και το ταξίδι έγινε… Ένα ταξίδι, που μετά απ’ όλο αυτό που ζήσαμε, τίποτα δεν είναι το ίδιο… Ο τρόπος που παρατηρούμε, που σκεφτόμαστε, που αντιλαμβανόμαστε, που κρίνουμε το τι και το πως. Ο τρόπος έκφρασης…τρόπος ζωής μας… Όσο για την φωτογραφική μας πρόοδο…; Ο χρόνος θα το πει. Απίστευτη εμπειρία πραγματικά! Κάποτε μου είπες ότι τον δάσκαλο τον βρίσκει ο μαθητής. Πως όταν γεννηθεί η ανάγκη, εκείνος οδηγείται στον δάσκαλο του… Δεν ξέρω…πραγματικά…πάντως θεωρώ πολύ μεγάλη τιμή και ευλογία αυτή την συνάντηση! Το “ταξίδι” αυτό λοιπόν ήταν από τα ομορφότερα της ζωής μου… Ευχαριστώ !!!

Κασσιανή

Τα μαθήματα φωτογραφίας του fotoart είναι μια μοναδική εμπειρία που την προτείνω σε κάθε άνθρωπο που αγαπάει την φωτογραφία. Ο Δημήτρης ένας μοναδικός δάσκαλος με απίστευτη μεταδοτικότητα και αγάπη για αυτό που κάνει (και με τεράστιες γνώσεις). Κάντε την χάρη στον εαυτό σας και παρακολουθήστε κάποιο από τα μαθήματα του fotoart. Εγώ παρακολούθησα και την Εισαγωγή στην Ψηφιακή Φωτογραφία και τους εξάμηνους κύκλους για αρχάριους και προχωρημένους και θα ήθελα να μην έχουν τελειώσει και να υπάρχουν κι άλλα μαθήματα.

Ελένη

Ένα διαφημιστικό στο ίντερνετ για μαθήματα φωτογραφίας μου έκανε το κλικ μωρέ λεςςς λέω μέσα μου… Δεν χάνω τίποτα λέω σιγά …. Στην απέναντι γραμμή ο Δημήτρης (ο δάσκαλος) και εκεί στην κουβέντα ψήθηκα άσχημα εκεί ήταν και η αρχή τις μαγείας για την φωτογραφία…. Πες το αγάπη… Πες το λατρεία η ακόμη και μαγεία ένα είναι το μόνο σίγουρο καταφέραμε να νιώσουμε σαν μια οικογένεια όπου ο καθένας είναι ξεχωριστός αλλά όλοι μια ομάδα χάρηκα πολύ που γνώρισα αυτούς τους ανθρώπους και πιο πολύ τον αρχηγό και δημιουργό αυτής τις οικογένειας φυσικά τον δάσκαλο Dimitrios Asithianakis ευχαριστούμε για όλα τα λέμε σύντομα στον καινούργιο κύκλο μας ι…. Τα καλύτερα έρχονται …

Χρήστος

Η φωτογραφία είναι ένας τρόπος έκφρασης της πραγματικότητας γύρω μας. Κάποιοι διαθέτουν έμφυτο ταλέντο και κάποιοι χρειάζονται απλά κάποιον με πείρα, γνώσεις αλλά και αγάπη γι’ αυτό που κάνει, ώστε να ξυπνήσει τον ”καλλιτέχνη” που κρύβεται μέσα τους. Ο δάσκαλος διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό.

Η συμμετοχή μου στον κύκλο σεμιναρίων του κύριου Δημήτρη με έκανε να αγαπήσω τη φωτογραφία. Το πάθος του για την φωτογραφία, η μεταδοτικότητα, η ενέργεια, η κατανόηση, ο επαγγελματισμός και η θετική ατμόσφαιρα στην τάξη ήταν κάθε φορά στο 100%. Το σεμινάριο αυτό μας δίδαξε οτι η φωτογραφία είναι τέχνη και όχι επάγγελμα, μια τέχνη με την οποία μπορεί να ασχοληθεί ο καθένας, αρκεί να το θέλει πραγματικά και να αφιερώσει χρόνο ώστε να ανακαλύψει τι του ταιριάζει και τι ”κουμπώνει” πάνω του καλύτερα.

Μέσα από την πρακτική εφαρμογή του θεωρητικού πλαισίου, σε καθημερινή μπορώ να πω βάση, μπορέσαμε να αυτο-βελτιωθούμε, να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση μας σαν φωτογράφοι, να διευκολύνουμε την φωτογραφική μας πορεία, μα πάνω απ’ όλα να αντιληφθούμε την καθημερινότητα με άλλο μάτι, πιο όμορφο και πιο δημιουργικό.

Αρετή

Όταν ξεκίνησα το σεμινάριο, ήθελα να μάθω να χειρίζομαι και να ρυθμίζω σωστά την μηχανή μου για να βγάζω καλές φωτογραφίες. Ο Δημήτρης όμως πέρα από τις τεχνικές που μας έμαθε, εμβάθυνε περισσότερο στο να βγάλει τον φωτογράφο από μέσα μας, που με τη μηχανή του αποτυπώνει τη στιγμή το συναίσθημα και την ένταση μέσα σε ένα κάδρο. Η κατάρτιση και το ταλέντο του μας οδήγησε να βρει ο καθένας μας τον καλλιτέχνη μέσα του.

Δημήτρη σε ευχαριστώ πολύ γιατί με τις γνώσεις και την εμπειρία σου, στέκεσαι κοντά μου σε οτιδήποτε χρειάστηκα ακόμα και μετά την λήξη των μαθημάτων.

Μιχάλης

Τα λόγια μου για τα σεμινάρια φωτογραφίας του Δημήτρη (του δάσκαλου όπως συνηθίζω να τον αποκαλώ και όχι άδικα) είναι λίγα αλλά περιεκτικά όπως και τα μαθήματα του…Με κυριότερο προτέρημα το φιλικό περιβάλλον και την ουσιαστική εκπαίδευση τόσο πάνω στην ιστορία της φωτογραφίας όσο και τις τεχνικές της είχα την ευκαιρία να εμβαθύνω και να γίνω καλύτερη σ’ αυτό που μέχρι εκείνη τη στιγμή αποκαλούσα “απλό χόμπι”…Παράλληλα είχα την τύχη να γνωρίσω έναν άνθρωπο με πάθος για την τέχνη της φωτογραφίας, άριστο επαγγελματία και κυρίως έναν αξιόλογο δάσκαλο με μεταδοτικότητα και μεράκι για αυτό που έχει αναλάβει μακριά απο κάθε στερεοτυπική και απρόσωπη διδασκαλία!

Ιωάννα

Για πολύ καιρό με απασχολούσε το να μάθω να τραβώ “σωστές” φωτογραφίες, κι έτσι πήρα την απόφαση να το ψάξω για να κάνω κάποια μαθήματα. Ύστερά από αρκετά τηλεφωνήματα σε διάφορους υπεύθυνους για σεμινάρια φωτογραφίας, κατέληξα και επέλεξα τον Δημήτρη. Περιττό να αναφέρω ότι με κέρδισε από την πρώτη στιγμή, από την πρώτη κιόλας τηλεφωνική μας συνομιλία. Φιλικότατος και όπως αποδείχτηκε και στην πορεία των μαθημάτων, Άνθρωπος, που κάνει αυτό που κάνει με πολύ διάθεση και μεράκι. Ο Δημήτρης φαίνεται (και το δείχνει) ότι είναι απίστευτα ενημερωμένος για ό,τι έχει να κάνει με τη φωτογραφία.

Όσον αφορά τα μαθήματα, ο αριθμός των ατόμων που συμμετείχαν σε κάθε τμήμα ήταν προσεχτικά επιλεγμένος (max 15 άτομα), γεγονός που βοηθούσε την εποικοδομητική συζήτηση. Οι ασκήσεις που μας ανέθετε ήταν τέτοιες ώστε να σε βοηθούν να βλέπεις πράγματα που ίσως και να μην τα παρατηρούσες, ακόμα κι αυτά βρίσκονταν καθημερινά τριγύρω σου. Η κριτική που ακολουθούσε, πάνω στις φωτογραφίες που είχε φέρει ο κάθε μαθητής, “σήκωνε” συζήτηση η οποία αναδείκνυε τα δυνατά και αδύνατα σημεία του κάθε μαθητή. Αυτό, πιστεύω, ότι ήταν και το σημείο εκείνο το οποίο εμένα προσωπικά με έκανε καλύτερο στην λήψη φωτογραφιών. Ένα επίσης σημαντικό χαρακτηριστικό του Δημήτρη το οποίο πρέπει να αναφερθεί, είναι ότι δεν έχει “στεγανά”: η κριτική του προς τις φωτογραφίες μας δεν ήταν αυστηρή, βασισμένη σε κανόνες. Ανοιχτός προς όλες τις κατευθύνσεις και οπτικές γωνίες με έναν και μόνο σκοπό: καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα! Αυτό είναι η τέχνη της φωτογραφίας!

Επίσης, οποιοδήποτε θέμα σχετικό με τη φωτογραφία (είτε θεωρητικό είτε τεχνικής φύσης) απασχολούσε κάποιον απο τους παρευρισκόμενους, αναλυόταν προς ενημέρωση όλων. Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να γίνει Ο ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ, κάνοντας απλά και μόνο κάποια σεμινάρια. Είναι τόσα που πρέπει να λάβει κανείς υπόψιν του που νομίζω ότι παίρνει χρόνια. Αυτό που ήθελα όμως, το πήρα: τα βασικά εκείνα στοιχεία που θα έχω ως πάτημα για να συνεχίσω και περαιτέρω την ενασχόλησή μου με την φωτογραφία. Μπράβο σου Δημήτρη, συνέχισε την ωραία δουλειά που κάνεις!

Παναγιώτης

Όταν αγόρασα μια dslr φωτογραφική μηχανή, ήθελα να μάθω να την χρησιμοποιώ σωστά και να τραβάω όσο το δυνατών καλύτερες φωτογραφίες. Από την πρώτη κιόλας στιγμή στο τηλεφώνημα με τον Δημήτρη, ήταν πρόθυμος να μου λύσει όλες τις απορίες. Ο Δημήτρης είναι παθιασμένος, αγαπάει την φωτογραφία και αυτό βγαίνει στο μάθημα. Πάντα υπομονετικός μεταδοτικός και με όρεξη να βοηθήσει όλους τους μαθητές.

Το κλίμα πολύ φιλικό και ευχάριστο, και το μάθημα ωραία δομημένο. Κάτι ακόμα που μου άρεσε, όταν κάναμε τις εργασίες τα σχόλια του δασκάλου ήταν πάντα εύστοχα και με βοήθησαν πολύ να βελτιωθώ. Πλέον έχοντας παρακολουθήσει το εξάμηνο μαθημάτων έχω τις καλύτερες εντυπώσεις από τον Δημήτρη και το μάθημα, και μπορώ να πω ότι μου άλλαξε εντελώς τον τρόπο σκέψης όσο άφορα την φωτογραφία. Με έκανε να αγαπήσω την φωτογραφία, να την βάλω στη ζωή μου και να δημιουργώ.

Άλεξ

Ευχαριστώ Δημήτρη μας, γιατί είσαι ένας εξαιρετικός ΔΑΣΚΑΛΟΣ που με την αγάπη σου για την φωτογραφία, την εμπειρία σου, την μεταδοτικότητα και την αγάπη σου για τους μαθητές σου, κατάφερες να κερδίσεις την εμπιστοσύνη μας και σε 6μόλις μήνες να “μας δημιουργήσεις ” από το μηδέν. Θα ήμουν πολύ λυπημένη αν έκλεινε ο κύκλος εδώ… Αλλά ευτυχώς… Διακοπές λοιπόν κι επανερχόμαστε για τον δεύτερο κύκλο… Σ’ ευχαριστώ πολύ για όλα ΔΑΣΚΑΛΕ! Αγαπημένη ομάδα…Καλό καλοκαίρι!!! Και μην ξεχνάτε… “Πιο σφιχτά κάδρα και τολμήστε”!!!

Μαρινίκη

Η φωτογραφία μου άρεσε από μικρή…μεγαλώνοντας έγινε πια αναπόσπαστο κομμάτι των διακοπών μου…κι όταν μεγάλωσα πια αρκετά και είχα το χρόνο να ασχοληθώ περισσότερο, άρχισε να με ενδιαφέρει η τεχνική της, για να έχω ένα ποιοτικότερο αποτέλεσμα. Έψαχνα στο διαδίκτυο ό, τι σεμινάρια φωτογραφίας υπήρχαν, όλα δια ζώσης , όμως τελικά κατάλαβα ότι ο χρόνος μετακίνησης θα ήταν πολύ μεγάλος και σχεδόν ίσος με το χρόνο του μαθήματος, οπότε δεν το αποφάσιζα εύκολα…Ήρθε κι ο κορονοϊός και όλα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα…Ώσπου μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μου γνώρισε το χώρο του fotoart και τον Δημήτρη Ασιθιανάκη. Από την πρώτη στιγμή που μιλήσαμε τηλεφωνικά, εξάλειψε κάθε αμφιβολία μου για τα μαθήματα από απόσταση. Στην πράξη βέβαια ήταν ακόμα καλύτερα για μένα, που δεν έχω και πολύ εμπειρία με διαδικτυακές συνδέσεις. Γνωρίστηκα με άτομα από πολλά μέρη της Ελλάδας, και μέσα από τις εβδομαδιαίες ασκήσεις μας, ταξίδεψα αρκετές φορές στα όμορφα μέρη του τόπου μας. Η δομή του μαθήματος ήταν εξαιρετική: η γνωριμία της δουλειάς διάσημων φωτογράφων, πολλούς από τους οποίους δεν γνώριζα, μου αποκάλυπτε κάθε φορά το μεγαλείο αυτής της τέχνης. η τεχνική της φωτογράφισης, έτσι ώστε να έχουμε τις γνώσεις να αγγίξουμε αυτό το μεγαλείο και ένα πλούσιο δίωρο με ασκήσεις, με φωτογραφίες δικές μας, με ενθαρρυντική κριτική και σχολιασμό , επίλυση αποριών που για μένα ήταν το πιο εποικοδομητικό μέρος του μαθήματος. Οι φωτογραφικές βόλτες δεν έγιναν στην ώρα τους λόγω των περιορισμών της πανδημίας, ήταν όμως αφορμή για αφομοίωση των όσων είχαμε μάθει και ευκαιρία για επίλυση αποριών στην πράξη. Περιμένω σύντομα να ενταχθώ στο τμήμα των προχωρημένων για να ζήσω νέες φωτογραφικές εμπειρίες.

Μαρία

Μαθημάτα Φωτογραφίας για αρχάριους εξάμηνος κύκλος

Βιογραφικό του Δημήτρη Ασιθιανάκη μπορείτε να βρείτε στην σελίδα Δημήτρης Ασιθιανάκης CV

(Βρείτε με στο facebook Dimitrios Asithianakis).

Επικοινωνήστε μαζί μου  (Δημήτρης Ασιθιανάκης, ο δάσκαλος των μαθημάτων του fotoart) στο 6944303397  και στο 2105745625

Για να κάνετε την εγγραφή σας στα μαθήματα του Fotoart στείλτε μου μήνυμα στο facebook ή στο email info@fotoart.gr με ΟΝΟΜΑ – ΤΗΛΕΦΩΝΟ – ΠΕΡΙΟΧΗ – ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ με τίτλο ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ FOTOART ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ και θα σας στείλω αριθμό λογαριασμού για να καταθέσετε την πρώτη δόση των μαθημάτων. Μπορείτε να μου στείλετε και σε ποια τράπεζα προτιμάτε να κάνετε τις πληρωμές για τα μαθήματα ώστε να μην υπάρχουν έξοδα.