ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Μαθήματα Φωτογραφίας για παιδιά και εφήβους

Η φωτογραφία είναι μια υψηλή τέχνη μεγάλης αξίας. Με την φωτογραφία και τα παιδιά μπορούν να εκφράσουν συναισθήματα, να αποθανατίσουν φωτογραφικές στιγμές και με αυτό τον τρόπο να δημιουργήσουν ανεξίτηλες μνήμες. Η φωτογραφία για τα παιδιά είναι ένας μοναδικός τρόπος να ανακαλύψουν τον κόσμο γύρω τους αλλά και να εκφράσουν την δημιουργικότητα τους. Τα μαθήματα φωτογραφίας  για παιδιά που διοργανώνει το Fotoart με δάσκαλο τον Δημήτρη Ασιθιανάκη ανοίγουν την πόρτα σε ένα συναρπαστικό κόσμο δημιουργικότητας.

Για πληροφορίες για τα μαθήματα φωτογραφίας μπορείτε να επικοινωνείτε με τον πρόεδρο του Fotoart και δάσκαλο των μαθημάτων του Δημήτρη Ασιθιανάκη στο τηλέφωνο 6944303397 ή κάντε του αίτημα φιλίας στο Facebook (facebook.com/dimitrios.asithianakis)

Τα μαθήματα φωτογραφίας για παιδιά διοργανώνονται σε συνεργασία με συλλόγους και σχολεία και μπορούν να ενταχθούν ή να συμπεριλάβουν και άλλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Τα μαθήματα φωτογραφίας για παιδιά αφορούν παιδιά όλων των ηλικιών. Από την ηλικία των 15 και μετά οι έφηβοι μπορούν να παρακολουθήσουν τα κανονικά μαθήματα φωτογραφίας του Fotoart που αφορούν όλους τους ενήλικους.  Μια βασική διαφορά που έχουν τα μαθήματα για παιδιά είναι ότι δίνεται μεγαλύτερο βάρος στην καλλιτεχνική έκφραση και λιγότερο στην φωτογραφική τεχνική.

Μαθήματα Φωτογραφίας για παιδιά

Η φωτογραφία και τα παιδιά

Η φωτογραφία είναι μια τέχνη που μπορεί να ανοίξει τον κόσμο μπροστά στα μάτια μας, ακόμα και σε μικρές ηλικίες. Τα σεμινάρια φωτογραφίας για παιδιά αναδεικνύουν τη δημιουργικότητα, ενισχύουν τις δεξιότητες παρατήρησης και ανοίγουν έναν κόσμο εκφραστικών δυνατοτήτων. Μέσα από αυτά τα σεμινάρια, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την τέχνη της φωτογραφίας και ανακαλύπτουν τη χαρά της δημιουργίας.

Τα παιδιά έχουν μια φυσική τάση να παρατηρούν τον κόσμο γύρω τους με προσοχή και περιέργεια.  Η ενασχόληση με την φωτογραφία ενισχύει αυτή την φυσική τάση. Τα μαθήματα φωτογραφίας τους επιτρέπουν να ανακαλύψουν την ομορφιά σε καθημερινά αντικείμενα και σκηνές, ενθαρρύνοντάς τα να εκφραστούν μέσω της τέχνης.

Για πληροφορίες για τα μαθήματα φωτογραφίας μπορείτε να επικοινωνείτε με τον πρόεδρο του Fotoart και δάσκαλο των μαθημάτων του Δημήτρη Ασιθιανάκη στο τηλέφωνο 6944303397 ή κάντε του αίτημα φιλίας στο Facebook (facebook.com/dimitrios.asithianakis)

Φυσικά δίνονται πληροφορίες και για την τεχνική όπως η σωστή εστίαση, η έκθεση και η σωστή χρήση του φωτός.  Όμως για  τα παιδιά σημαντικότερο είναι να εκφράσουν τη φαντασία τους μέσα από τις φωτογραφίες τους.  Για αυτό το λόγο στα μαθήματα φωτογραφίας για παιδιά το ζητούμενο δεν είναι τόσο η τεχνική αρτιότητα, αλλά η ικανότητα να δημιουργούν και να εκφράζουν τις ιδέες τους μέσω της φωτογραφικής τέχνης, η δυνατότητας τους να παρατηρούν και να αναλύουν .